Presentatie gedichtenbundel van dorpsdichter Laurens Hoevenaren

Op vrijdag 6 april om 16.30 uur presenteert De Geiten Pers haar nieuwste uitgave bij Boekhandel Bosman/Primera XL, Marktplein 13 in Brummen. De uitgave is een bundel van alle gedichten, die Laurens Hoevenaren de afgelopen twee jaar heeft geschreven als eerste dorpsdichter van de gemeente Brummen. De titel van de publicatie is Het land dat ieder draagt. De toegang tot de presentatie is gratis. Wel graag van tevoren aanmelden via degeitenpers@live.nl.

Na de presentatie is er gelegenheid om Het land dat ieder draagt te kopen en te laten signeren door Laurens Hoevenaren. Burgemeester Alex van Hedel en Luuk Tuiten, de wethouder die het idee van een dorpsdichter voor de gemeente heeft gelanceerd, zijn beiden aanwezig bij de presentatie. Zij grijpen de gelegenheid aan om de eerste dichter te bedanken voor zijn werk en inzet.

Hoevenaren publiceerde in 2015 een eerdere gedichtenbundel Hoe ver is veilig hiervandaan en won diverse prijzen met zijn gedichten en proza. Onlangs nog werd hij tot winnaar uitgeroepen van de Hofwijck Poëziewedstrijd.

De Geiten Pers is een Brummense uitgeverij van publicaties die altijd een onderwerp uit de gemeente Brummen hebben. De auteurs die hiervoor worden gevraagd hebben ruimschoots hun sporen verdiend, denk aan Coen Simon, Jolande Withuis, Jan Brokken, A.L. Snijders, Jan Siebelink, Lydia Rood, en nu dus Laurens Hoevenaren. Het gaat om bibliofiele publicaties, die met zorg worden uitgegeven in een beperkte oplage. Dit keer 500 exemplaren.

dorpsdichter nieuwjaar 2017, foto Frank van Noppen