Nieuwe publicatie Buitenspel door Ap Dijksterhuis

Buitenspel is de nieuwe uitgave van De Geiten Pers, geschreven door auteur Ap Dijksterhuis. Jongerencentrum De Bliksem speelt hierin een hoofdrol. De presentatie is op zaterdag 25 november om 16.45 u bij boekhandel Primera Bosman aan het Marktplein 13 in Brummen, inloop vanaf 16.30 u. Aanmelden voor de presentatie via degeitenpers@live.nl is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd. Vanaf 25 november is deze nieuwe GeitenPers-publicatie te koop bij de gebruikelijke verkooppunten en via de website.

De in Leuvenheim opgegroeide Ap Dijksterhuis is psycholoog en auteur. In zijn novelle Bart en in de dit jaar bij Prometheus verschenen roman Vader gebruikt hij veel Brummense elementen. Tijdens de presentatie zal Dijksterhuis uitgebreid ingaan op het boek Vader. Daarna zoomen we in op Buitenspel en wordt het eerste exemplaar van de GeitenPers-uitgave uitgereikt.
Buitenspel verschijnt als 46ste publicatie van De Geiten Pers. Het verhaal is gesitueerd in de jaren tachtig in Leuvenheim, Brummen en Broek, waarbij jongerencentrum De Bliksem een grote rol speelt. Het is de eerste uitgave die is ontstaan in nauwere samenwerking met Jan Arend en Christine Teunissen van boekhandel Bosman Primera in Brummen.

afbeeldingen: portret van de auteur, foto van JOC De Bliksem door Ab Hakeboom voor De Stentor in 1989; foto van Rick de Leeuw door Lucien Huisstede.