Naar de kalkberg Anneloes Timmerije

Naar de kalkberg is de nieuwe uitgave van De Geiten Pers, geschreven door Anneloes Timmerije. De presentatie is op zondag 21 november om 15.00 u in Hotel Groot Engelenburg te Brummen. Vanaf 22 november is de publicatie aan te schaffen bij de gebruikelijke verkooppunten en via de website.
NB De presentatie is alleen toegankelijk voor de eerste 50 personen die zich aanmelden via
degeitenpers [at] live.nl. Toegang alleen met QRcode.

Anneloes Timmerije is journalist en schrijver van non-fictie en fictie. In 2005 maakte ze haar fictiedebuut met de verhalenbundel Zwartzuur, waarmee ze de Vrouw&Kultuur Debuutprijs 2006 won. De bundel werd ook voor verschillende andere prijzen genomineerd. Op dit succes volgden o.a. Timmerijes eerste roman De grote Joseph (2010), Slaapwandelen bij daglicht (2013) en, samen met echtgenoot Charles den Tex, Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd (2014). Haar in 2019 verschenen boek De mannen van Maria gaat over een jonge vrouw die in de zeventiende eeuw naar Batavia wordt gestuurd omdat daar huwbare vrouwen nodig zijn.

Naar de kalkberg is een verhaal over de overgrootvader van Timmerije, die in Brummen opgroeide maar bij het leger ging en naar de Oost vertrok rond 1880. Een fictieve ontmoeting in Brummen met de jonge Marius Bogaardt, later slachtoffer van de eerste ontvoering in Nederland, maakte diepe indruk op hem. Een deel van de opbrengst van deze 43ste publicatie van De Geiten Pers komt ten goede aan de restauratie van het graf van Marius aan de Voorsterweg te Brummen.
foto: Heidi Touw