Margot zwijgt. Nieuwe uitgave De Geiten Pers

Margot zwijgt. Brieven aan Margot van Hasselt (1879-1935) is de nieuwe uitgave van De Geiten Pers, geschreven door Gerdien Verschoor. De presentatie is op zaterdag 19 november om 16.30 u bij boekhandel Primera Bosman aan het Marktplein 13 in Brummen, inloop vanaf 16.15 u. Graag aanmelden voor de presentatie via degeitenpers@live.nl. Vanaf 19 november is de publicatie te koop bij de gebruikelijke verkooppunten en via de website.

 

De in Zutphen woonachtige Gerdien Verschoor is kunsthistoricus en auteur. In haar romans, essays en verhalen mengt ze kunst, literatuur en geschiedenis tot een boeiend geheel. Haar boeken De draad en de vliegende naald, De kop van Oskar Wronski en Het meisje en de geleerde kregen goede kritieken in onder andere Trouw, Volkskrant en NRC. Gerdien heeft haar schrijverschap jarenlang gecombineerd met verschillende functies in de (internationale) wereld van cultuur en musea.

Margot zwijgt verschijnt als 45ste publicatie van De Geiten Pers. Het fijnzinnige verhaal laat licht schijnen op het leven van de fascinerende figuur van de schilder Margot van Hasselt en op Huis Empe waar ze heeft gewoond. In de publicatie zijn enkele schilderijen van haar hand afgebeeld en het amazoneportret dat Martin Monnickendam van haar maakte, een blikvanger in de Zutphense musea.

 

De Geiten Pers is een literaire uitgeverij van lokale verhalen over Brummen en Eerbeek, geschreven door landelijk bekende schrijvers. Voorgangers van Gerdien Verschoor waren bijvoorbeeld Alexander Reeuwijk, Anneloes Timmerije, Elsbeth Etty, Josha Zwaan, Menno Tamminga, Bas Steman, Martine Letterie, Coen Simon, Jolande Withuis, Jan Brokken, A.L. Snijders, Lydia Rood, Laurens Hoevenaren en Henk Pröpper. Het gaat om bibliofiele publicaties, die met zorg worden uitgegeven in een eenmalige oplage van dit keer 500 exemplaren.

 

Sinds enige tijd bestaat ook de mogelijkheid om een abonnement op de reeks te nemen. Neem daarvoor contact op via degeitenpers@live.nl

 

De serie publicaties van De Geiten Pers is deels nog verkrijgbaar via de website www.geitenpers.nl, bij de bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello en bij een groot aantal boekwinkels door het hele land.

afbeeldingen: Margot van Hasselt, zelfportret ca 1915, Musea Zutphen; Gerdien Verschoor, fotograaf Grzegorz Krzyzewski, Warschau