Lydia Rood leest voor bij de IJssel

Op zaterdag 9 september om 14.00 u. leest Lydia Rood voor uit haar boekje Bloempluis, dat in 2014 bij onze uitgeverij verschenen is. Dit is een evenement in het kader van de IJsselbiënnale. Locatie is de veerstoep bij het pontje Brummen Bronkhorst, aan de Brummense kant.

Tegelijkertijd genieten van literatuur, de plek en het moment. Wat is er mooier dan in het landschap te zitten en rond te kijken terwijl de schrijver van een heerlijk verhaal u voorleest uit een boekje dat precies gaat over die plek? Lydia Rood is een van de meest veelzijdige schrijfsters in Nederland. Ze is opgegroeid in Velp en is naast schrijfster van boeken ook journalist geweest.

Het prachtige verhaal Bloempluis werd door de meester van het zeer korte verhaal A.L. Snijders uitgezocht voor de bundel van de beste korte verhalen voor Nederland Leest in 2015. Een citaat uit het verhaal: Ik zit – met hem op schoot – op een krib niet ver van het veer, onder het groene bordje met de punt omhoog. Voor mij langs stroomt de IJssel, mijn IJssel, de meest wulpse van de lage landen. Andere rivieren moet ik niet.

Net als bij andere activiteiten van de IJsselbiënnale zijn het landschap en de rivier leidend. De rivier speelt een belangrijke rol in het verhaal. Deze wulpse rivier heeft het rustgevende landschap hier immers gevormd.

U kunt na de voordracht van ongeveer drie kwartier boekjes van De Geiten Pers aanschaffen en eventueel laten signeren.