Filosoof Coen Simon schrijft over helden voor De Geiten Pers

Op vrijdag 24 november om 16.30 uur is de presentatie van de nieuwste uitgave van Stichting De Geiten Pers: De koning met het gipsen been. Het boekje is geschreven door de van oorsprong Eerbeekse filosoof Coen Simon (1972). Coen Simon wordt de filosoof van het alledaagse genoemd.
Simon is een van de meest originele opiniemakers van dit moment. Zijn essays in NRC Handelsblad, nrc.next, De Correspondent en Trouw zijn spraakmakend in het publieke debat.
In 2012 won hij de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek met En toen wisten we alles. De jury schreef: ‘In een bedrieglijk lichtvoetige stijl behandelt hij de ongemakken en eigenaardigheden van het moderne leven.’
In het boekje De koning met het gipsen been beschrijft Simon hoe hij als kind onder de indruk was van zijn buurman en hoe deze man zijn held werd. Hij neemt de lezer mee op een zoektocht: Wat maakt iemand eigenlijk tot een held?
Een actueel onderwerp: er zijn vele helden van vroeger en nu die letterlijk en figuurlijk van hun voetstuk worden gehaald. Denk aan standbeelden van oude zeehelden die ook in slaven handelden maar ook aan het gedrag van beroemdheden als Kevin Spacey.
De presentatie vindt plaats in Bibliotheek Eerbeek, Coldenhovenseweg 13 in Eerbeek. Toegang tot de presentatie is gratis, wel graag van tevoren aanmelden via degeitenpers@live.nl.
Na de presentatie is er gelegenheid om de publicatie te kopen en te laten signeren. Deze verschijnt in een eenmalige oplage van 400 exemplaren.
De reeks boekjes van De Geiten Pers bevat nu 36 publicaties, deels nog verkrijgbaar via de website www.geitenpers.nl en bij een groot aantal boekwinkels en bij de bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello.

Coen Simon, foto door Harry Cock