De lafaard. Nieuwe uitgave De Geiten Pers

Bas Steman, foto Pascale Drent

De lafaard is de nieuwe uitgave van De Geiten Pers, geschreven door Bas Steman. De presentatie van het boekje is op zondag 10 november om 15.30 u. De lafaard is een fictief verhaal over twee broers en hun onderlinge verhouding, met op de achtergrond de Tweede Wereldoorlog in het Brummense buitengebied in de omgeving van Broek. Uitgeverij De Geiten Pers viert haar 30 jarig bestaan met deze uitgave.

Op zondag 10 november om 15.30 uur presenteert De Geiten Pers samen met Bas Steman De lafaard bij Primera Bosman aan het Marktplein in Brummen. De boekwinkel gaat speciaal voor de presentatie open. Na afloop is er gelegenheid om het boekje aan te schaffen en te laten signeren. De toegang tot de presentatie is gratis. Wilt u komen, meld u dan aan via degeitenpers@live.nl.

Schrijver en presentator Bas Steman is onder meer bekend van het televisieprogramma Ridders van Gelre. Hij woont in Zutphen en schreef eerder biografieën van Ramses Shaffy en Leontine van Moorsel. Ook verschenen er twee romans van zijn hand: De aankomst en Morgan, een liefde. Tekenaar Jan Baggen uit Zutphen maakte speciaal voor deze uitgave twee prachtige pentekeningen.

De lafaard is een bijzonder verhaal over twee broers. Het boekje is de 39e uitgave van De Geiten Pers, die dit jaar 30 jaar bestaat. De Geiten Pers is een literaire uitgeverij van lokale verhalen over Brummen en Eerbeek, geschreven door professionele, vaak landelijk bekende schrijvers. Voorgangers van Bas Steman waren bijvoorbeeld Martine Letterie, Coen Simon, Jolande Withuis, Jan Brokken, A.L. Snijders, Jan Siebelink, Lydia Rood en Laurens Hoevenaren. Het gaat om bibliofiele publicaties, die met zorg worden uitgegeven in een eenmalige oplage van dit keer 500 exemplaren.
De reeks boekjes van De Geiten Pers bevat nu 39 publicaties, deels nog verkrijgbaar via de website www.geitenpers.nl, bij de bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello en bij een groot aantal boekwinkels door het hele land.

Jan Baggen, Duivenhok, 2019, pen en inkt