De klok stond stil. Nieuwe uitgave De Geiten Pers

De klok stond stil is de nieuwe uitgave van De Geiten Pers, geschreven door Martine Letterie. De presentatie van het boekje is op zaterdag 15 december. De klok stond stil beschrijft de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog op landgoed Reuversweerd. De schrijfster heeft gebruik gemaakt van het boek Het Commando-Pieters van Stijn Wiegerinck en het dagboek van onderduiker Erik J. de Vries dat bewaard wordt bij het Nederlands Instituut van Oorlogsdocumentatie, het NIOD.

Op zaterdag 15 december om 16.30 uur presenteert De Geiten Pers samen met Martine Letterie De klok stond stil bij Primera Bosman aan het Marktplein in Brummen. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt Fred Janssen, de nieuwe eigenaar van De Reuversweerd. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om het boekje aan te schaffen en te laten signeren. De toegang tot de presentatie is gratis. Wilt u komen, meld u dan aan via degeitenpers@live.nl.

Martine Letterie schrijft historische jeugdboeken gebaseerd op waargebeurde verhalen. De boeken gaan bijvoorbeeld over de oorlog, over kinderarbeid, of over afscheid nemen van je moederland. Letterie heeft ook een aantal Kleuter Van Dales op haar naam staan. In 2017 won zij de zilveren griffel voor haar boek Kinderen met een ster. Martine Letterie heeft ‘Schrijvers van de ronde tafel’ opgericht, het genootschap voor historische kinderboekenschrijvers. Agave Kruijssen, bekend als schrijfster uit Brummen, is ook lid van het genootschap en heeft samen met Martine Letterie het boek Over vroeger en nu geschreven. Letterie is zeer geïnteresseerd in genealogie en heeft een column in het tijdschrift Gen. Het boek over haar familiegeschiedenis, De genen van mijn vader, is voor volwassenen geschreven.

De klok stond stil is een ontroerend verhaal. Het is spannend en interessant voor jongeren en volwassenen. Het boekje is de 38e uitgave van De Geiten Pers, een literaire uitgeverij van lokale verhalen over Brummen en Eerbeek, geschreven door professionele, vaak landelijk bekende schrijvers. Voorgangers van Martine Letterie waren bijvoorbeeld Coen Simon, Jolande Withuis, Jan Brokken, A.L. Snijders, Jan Siebelink, Lydia Rood en Laurens Hoevenaren. Het gaat om bibliofiele publicaties, die met zorg worden uitgegeven in een eenmalige oplage van dit keer 550 exemplaren.
De reeks boekjes van De Geiten Pers bevat nu 38 publicaties, deels nog verkrijgbaar via de website www.geitenpers.nl, bij de bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello en bij een groot aantal boekwinkels door het hele land.

Martine Letterie
foto Mark Sassen
Reuversweerd rond 1900