De Geiten Pers doet het weer

Na 25 jaar onder leiding van Leen van Weelden bijzondere boekjes te hebben uitgegeven, gaat de Brummense uitgeverij De Geiten Pers onder de nieuwe uitgevers gewoon verder waar ze gebleven was. De Geiten Pers vraagt aan een landelijk bekende schrijver of deze een kort verhaal wil schrijven dat zich in de gemeente Brummen afspeelt. Het lieflijke landschap langs de mooiste rivier van Nederland, de IJssel, inspireert kunstenaars en schrijvers al eeuwen. Ook de nieuwste uitgaven van De Geiten Pers spelen zich langs de IJssel af.
Dit najaar zijn er zelfs twee nieuwe boekjes verschenen: Lydia Rood heeft voor De Geiten Pers het sprankelende verhaal ‘Bloempluis’ geschreven, dat gaat over vriendschap en afscheid. Het is gesitueerd bij het pontje tussen Brummen en Bronckhorst. In de uitgave is als illustratie een tekening opgenomen van de Brummense kunstenaar Monique Bosch.
Voor het verhaal ‘Terug naar ‘t Halfvasten’ heeft Agave Kruijssen zich op het archief van de families Alderkamp en Wassink gestort. Zij waren de bewoners van de bijzondere boerderij ‘t Halfvasten in Cortenoever, die moet wijken voor het project “Ruimte voor de rivier”. Als illustratie zijn foto’s uit het familiearchief gebruikt. Deze publicatie is uitgegeven in samenwerking met de Stichting IJsselhoeven, die in het monumentenweekend samen met omwonenden de Ode aan ‘t Halfvasten heeft georganiseerd.
De twee nieuwe boekjes vormen een prachtige aanvulling op de reeks van de 25 reeds verschenen publicaties. Ze zijn met dezelfde zorg vormgegeven, gedrukt en gebonden.
De uitgaven zijn verkrijgbaar via deze website, bij Primera XL, de wereldwinkel en de bibliotheek in Brummen, boekhandel Hendriks en de bibliotheek in Eerbeek en bij de boekhandels Van Someren & Ten Bosch in Zutphen, Lovink Lochem, Praamstra Deventer, Jansen & De Feijter Velp en Het Colofon Arnhem.