Over de uitgeverij

Stichting De Geiten Pers streeft naar literaire verrijking van de Brummense werkelijkheid.
Wij geven ongeveer twee keer per jaar een boekje uit met een verhaal dat zich afspeelt in of vlakbij de gemeente Brummen, geschreven door een professionele auteur die door ons benaderd wordt.

Vaste ingrediënten zijn de zorgvuldige vormgeving, de kwaliteit van het papier, de manier van binden (cahiersteek), het formaat van 16 x 16 cm en de link met de gemeente Brummen in ruime zin.

Uitgevers zijn sinds 2017 Sander Grootendorst, Heidi Touw en Marguerite Tuijn. Vormgeving is sinds 2014 in handen van Annemarie Zijl, Hilarius Brummen is de drukker en Binderij Arnhem de binder.

De Geiten Pers dankt haar naam aan het schilderij Jonge witte geit (1914) van de in Eerbeek overleden kunstenaar Jan Mankes. In Eerbeek staat ook het bronzen beeld van een geitje dat Marijke Ladage heeft gemaakt. Het is een eerbetoon aan Jan Mankes en aan de dichter Willem de Mérode die beiden in Eerbeek hebben gewoond. Het eerste boekje van de uitgeverij ging over Mankes en De Mérode.

Na 25 boekjes is de oprichter van De Geiten Pers, Leen van Weelden, in 2014 gestopt, maar de boekjes van De Geiten Pers blijven regelmatig verschijnen. Hans Broer en Marguerite Tuijn hebben De Geiten Pers in 2014-2016 samen voortgezet. Vanaf zomer 2016 beheerde Marguerite Tuijn de uitgeverij in haar eentje vanwege het onverwachte overlijden van Hans Broer. Sinds voorjaar 2017 zijn Sander Grootendorst en Heidi Touw als mede-uitgevers bij stichting De Geiten Pers gekomen.

.

 

Artikel in de Stentor (Zutphen) op zaterdag 7 juni 2014:
stentor zutphen 7 juni 2014 001